mijn 1e kerstdag
Door: Nathalie
Blijf op de hoogte en volg Nathalie
27 December 2006 | Zuid-Afrika, Johannesburg
Ik was uitgenodigd door Xandra (nieuw huisgenoot in Olivedale)om met haar mee te komen naar Pretoria, want haar ex-man is daar manager van een Mike's kitchen restaurant en haar 2 kinderen die verbleven met de kerst bij hem dus het was voor haar wel leuk om ze weer te zien.
Na na een kleine omweg hadden we het restaurant gevonden en werden we aan een tafeltje gezet samen met haar kinderen dus....voor ons stond een behoorlijk groot buffet waar we uit konden kiezen en er was een best gezellige sfeer.
Rond 17.00 uur ging het restaurant sluiten, maar xandra en ik mochten nog blijven totdat haar ex man het restaurant zou gaan sluiten dus wij vrolijk aan de koffie.
Rond 18.00 dachten we opeens "wat is het toch stil" en wij vroegen aan het zoontje (steven) van xandra van "ga toch eens kijken wat papa aan het doen is".
Nou ja die kwam dus terug met de nuchtere mededeling dat papa met handboeien aan een stoel vast zat en dat er 5 personen in het kamertje vastzat en die deur zat op slot.
had hij door het sleutelgat gezien zei hij...:-O
Dus wij meteen opgesprongen en vragend aan security waarom er niets gebeurde en/of de politie al gebeld was....maar ja ze keken ons alleen maar aan en haalden hun schouders op.
Dus na wat gevraag en geroep door de gesloten deur de opdracht gegeven aan de security jongens om de deur dan maar in te trappen.
Na wat bleek een ober had aan het eind van de dag een (nep?)pistool gericht op de ex man van xandra want die was net bezig met uitbetaling van een seveerster.
Daarbij zijn autosleutels gepakt en R25.000. Vervolgens aan een medew. gevraagd om de manager handboeien om te doen en bij het weg gaan had hij de deur van het kantoor op slot gedaan.
Iedereen die daar in de buurt van was had dat moeten zien neem ik aan, maar niemand die eigenlijk alarm sloeg zodat ruim 20min. (totdat steven dus door sleutelgat heen keek en ons informeerde) zij opgesloten waren in dat kantoortje (best wel maf eigenlijk).
Maar oke, deur ingetrapt en we kregen toen het verhaal te horen. Xandra en ik hadden zoiets van "best wel spannend eigenlijk" en we blijven wel nog even wachten totdat politie en inspekteurs langs komen (en aangezien er een hele lekkere relaxte bank in de hal stond,was dat niet zo moeilijk...haha).
Na ruim een uur was er helaas nog weinig gebeurt dus toen zijn we maar weer terug gegaan naar Johannesburg...waar we nog wat wilden gaan drinken, maar helaas in Johannesburg is werkelijk alles (maar dan ook alles) gesloten wat betreft drinken of eten.
Nou ja toen dachten we we gaan dan maar een filmpje pakken...helaas was de laatste voorstelling om 20.30 begonnen (het was inmiddels 21.00 uur)..maar dat hield ons niet tegen en we zijn toen maar gewoon doorgelopen en dus op 10 min na een gratis film gaan kijken.
Eenmaal thuisgekomen nog maar even aan de wijn (tis immers toch kerst)..;-)
Nou dat was mijn kerstdag....
Dikke kus,
Nathalie
27 December 2006 - 10:53
Caroline:
Jeeetje! Wat een verhaal! Hihi, heeft weinig met de kerstgedachte te maken, je eigen baas beroven met kerst... Is het wel gezellig met je nieuwe huisgenoot? Zo te lezen best wel, dus das mooi! Veel plezier daar, en een veilige (haha, zonder berovingen) jaarwisseling! -
27 December 2006 - 16:57
Ducky:
hee nath,
zodan, dat is afrika op zijn smalst, geloof ik. -
28 December 2006 - 13:33
Marije:
Haha, wat een gekkigheid.
Ben erg blij dat jezelf nog heel bent.
Gelukkig nieuwjaar!
X -
28 December 2006 - 15:17
Mama:
Ik vind de achtergrond niks
dat zwart met geel gaan mijn ogen van tollen en je weet 55+ kan daar niet tegen, verders wel mooi gedaan. -
29 December 2006 - 15:56
Frans:
Mijn kerst was ook lachen. De eerste Kerstdag heb ik met mijn familie bij mijn broer geviert. Gezellig gourmetten, maar toen we halverwegen waren ging de gourmet plaat stuk! Dat was wel zuur voor mijn broer omdat hij 2 weken bezig was geweest met plannen en testen. Het scheelde weinig of de plaat lag op de bodem van de Lauliergracht te Amsterdam:-)
De 2e Kerstdag was een zogenaamde JDM diner. Japans hot plate. Zeeer lekker. Nu nog steeds een gekkenhuis ivm de feestdagen op het werk, ik moet nu snel verder.
Prettig uiteinde en tot volgend jaar!
X Frans -
02 Januari 2007 - 21:20
Harry:
Hoi Natalie.
Was het nou een ramp,een spannend avondtuur of alleen humor?En fijne nieuwe opmaak van je site trouwens, leest makkelijk en is vooral rustig en ik ben ook een 55+-er, Kerst voor ons was het een samenkomen in de verwachting van Jezus, visite en lekker eten met gasten. Oke wel vermoeiend maar reuze gezellig.
Groetjes uit Holland
05 Januari 2007 - 01:02
Marleen:
Hey lieve Nath,
Das lang geleden he? Hoe is het daar in het geweldige South Africa? Ben zo benieuw hoe het met je is joh!
Nog de beste wensen natuurlijk, maak er wat van he!
Liefs Marleen