weer wezen zeilen !!
Door: Nathalie
Blijf op de hoogte en volg Nathalie
07 November 2004 | Australië, Sydney
Ja hoor afgelopen vrijdag weer een 3-daagse werk zeiltripje afgerond (op weer Broomstick)met dit keer als extraatje een nachtje bubbellen in de lekkerste jacuzzi van heel Hamilton Island. De passagiers betaalden alles...dus rond 19.00 uur aangemeerd in de haven van Hamilton Island (wat 1 groot luxe resort is...lijkt een beetje op disneyland...geen auto's geoorloofd, enkel golfkarretjes enzo)...een lekkere douche genomen (nadeel van zeilen is dat je je bijna niet kan wassen/douchen)...toen heerlijk gegeten, geborreld (cocktails) en 's nachts gefeest tot een uurtje of 4 !! Gelukkig had iedereen (incl. de skipper een behoorlijke hangover...dus hebben we de volgende dag de ochtend duik overgeslagen en zijn we tot 11 uur 's ochtends op het eiland wezen rondhangen (zwemmen onder een waterval).
Vrijdag was mijn traineeship officieel qua werkdagen afgelopen...moet nog wel mijn speeches doen...en een bootexamen en dan mag ik me over een week (oid) me dive controll specialist noemen !!
Vandaag (zondag) voor de lol meegeweest met de boot waarop ik 2 maanden heb gewerkt (reefjet) en daar samen met Tina (een instructeur die ook een vrije dag had vandaag en haar vader meegenomen had) 2 fundives gemaakt door de stepping stones in bait reef...dat was echt ongelooflijk mooi en fantastisch...in de 1e duik een Mantaray gezien van 10 meter breedte (!!..dat is een type rog en ze vliegen letterlijk door het water...), een schildpad (zat lekker relaxed op de bodem ons aan te staren), 3 whitetip haaien en 1 blacktip haai van elk zeker 2 meter lang (onschuldig).
In de 2e duik nogmaals een schildpad gezien, 2 haaien en een potatocod van zeker 300kg !!
De temp hier in airlie is nu opgelopen tot 30 graden (water 26 graden)...wat soms een beetje errug warm is (zeker als je lookout bent en op het dak van de boot moet staan !)...maar heb het wel naar mijn zin...(zolang ik maar op of in het water ben...haha)...en ik hoop nu een ander baantje bij een duikcompany te kunnen krijgen als divemaster...volgens mijn instructeur maak ik een grote kans...maar er zijn de laaste tijd veel ontslagen gevallen hier in airlie...dus heb veel competitie !!
Nou dat was het even...een dikke knuffel ene see ya !
Nath
16 November 2004 - 18:08
Mama:
ik heb opnieuw gefax en moet nu gelukt zijn want ik kreeg een positieve journaal terug. -
29 December 2004 - 20:01
Ome Cees En Tante Francine:
Hallo Nathalie,
Hoe is het met je heb je al werk gevonden?
hopelijk voor jou wel,
zo te lezen heb je het wel naar je zin,ga zo door en wij wensen jou een heel fijne en gezellige oud en nieuwjaar toe.
Groetjes van Ome cees en Tante Francine.