Storm is toch niet over..... - Reisverslag uit Sydney, Australië van Nathalie - WaarBenJij.nu Storm is toch niet over..... - Reisverslag uit Sydney, Australië van Nathalie - WaarBenJij.nu

Storm is toch niet over.....

Door: Nathalie

Blijf op de hoogte en volg Nathalie

25 Januari 2005 | Australië, Sydney

De storm was toch niet echt over...ReefJet staat namelijk nu al 3 dagen stil...en morgen ook nog...de laatste dag was zaterdag, wat een eilanddag was...en dat was een verschrikkelijk natte dag...we hadden 29 passagiers aan boord die gelukkig allemaal in een goede bui waren, want het stormde echt van de regen. Whiteheaven was niet wit meer en het "silicon"zand (wat echt heel erg poederachtig wit is en het "knispert" onder je voeten als je erop loopt) was nu meer "aardappelpuree"zand (wat ook wel weer een grappig en speciaal gevoel was).

Na 2 uur zijn we maar vertrokken (officieel gezien moeten we er 3 uur blijven) en naar een snorkelplek gevaren (luncheon bay), wat opzich een mooie plek was om te gaan snorkelen en duiken (zeker omdat met de regen de vissen meer naar de oppervlakte komen)..maar het is echt hoogseizoen wat betreft kwallen enzo...en in totaal zijn 5 passagiers gestoken door zogenaamde "snotties" (grote bruinachtige kwallen die niet echt gevaarlijk zijn, maar als je gestoken wordt dan jeukt het behoorlijk)...tot overmaat van ramp deed de motor het niet meer van de bow anker (het grote zware anker aan de voorkant) en hebben we er zeker 30 min over gedaan voordat hij volledig opgehesen was).

Het voordeel overigens van het kwallenseizoen is dat het nu echt bulkt van de schildpadden !! ze zijn gek op kwallen (daarom zien ze er ook altijd zo relaxed uit, want in hun keel worden ze dus gestoken door zo'n kwal en dat geeft een "stoned" gevoel...haha)...de grootste schildpad die dag was zeker 6m !! stond te springen op de boot als een klein kind...echt fantastisch !

Nou...bijgaand doe ik een groepsfoto van een paar collega's van me...het was op de "goodbye"party van Tina en Ross, 2 instructeurs van reef safari...zij en nog een aantal anderen hadden ontslag genomen per 1 jan...en het is behoorlijk stil nu bij Reef Safari....van de 15 trainees zijn er nog maar 8 over...en van die 8 gaan er 6 eind van deze maand weg !! van de instructeurs zijn van de 20 er nog maar 12 over...niet echt best natuurlijk.

Dikke kus...ene see ya soon !

• 28 Januari 2005 - 04:58

Edwin:

Hoi Nathalie, Nou ik heb mijn duikbrevet binnen. De eerste dagen door pete getrained en de laatste dag door Mark. Die schijn je wel te kennen. Nou ik heb hem. en jij gefeliciteerd. Groeten Edwin